Fritzl-saken


Rekna med deko alle har fått med deko incest-saken som blei avdekka april ´08, der Josef Fritzl misbrukte si eiga dotter, Elisabeth Fritzl og holdt ho i innsperra i 24 år.

Innsperra i ein lydtett kjellar, utan vindauger, dårleg luft under familiens hus og hage. Huset ligg nær sentrun av Amstetten. Ho hadde ikkje sett dagslys på 24 år, 24 år folkens. Da e lenge. Elisabeth som er fødd april 1966, blei innesperra frå 1984 til 2008. Misbrukt av sin far sidan 1977 til 2008. 1 kjellartrapp, 8 låste dører, den nest sista døre var gøymd bak eit hyllearrangement.

Josef voldtok dotter si utallige gonger, som førte til at ho fødte sju born i kjellaren. Tre av ungane hadde aldri sett dagslys. Ei dotter (f. 1989) og to søner (f. 1990 og 2002) Tre born født i ´93, ´94 og ´96, blei oppfostra av Josef og kona i huset ovanfor kjellaren. Eit born fødd i ´96 døde kort etter fødselen, liket blei brent av Josef Fritzl. Då den eldste dotra falt i koma våren ´08 grunna mulitorgansvikt, gjekk Josef med på å ta ho til eit sjukehus og då blei saka avdekka. Fritzl har forklart at han ville ha dotra for seg sjølv så ho kunne føde mange born sånn at ho aldri skulle bli attraktiv for andre menn.

1978

Josef Fritzl begynner innredningen av kjelleren under dekke av at han ville bruke den som beskyttelsesrom. Han får tillatelse til dette av lokale myndigheter.

1983

De lokale myndighetene gir Josef Fritzl tillatelse til å installere rennende vann i den ombygde kjelleren.

28. august 1984

Josef Fritzl lokker sin da attenårige datter Elisabeth, som flere ganger har vært utsatt for incest siden hun var 11 år, ned i kjelleren i boligkomplekset der de bor, bedøver henne og lenker henne med håndjern.

29. august 1984

Elisabeth meldes savnet.

September 1984

Faren fremviser et brev, hvor datteren ber om at ettersøkningen etter henne stoppes fordi hun i følge i brevet har meldt seg inn i en sekt. Hun forteller at hun har det godt.

1988 – 1989

I enten 1988 eller 1989 føder Elisabeth Kerstin, det første av hennes syv barn i fangekjelleren. Omkring ett år senere føder hun sitt andre barn, Stefan.

19. mai 1993

Et tredje barn, en ni måneder gammel jente kalt Lisa, blir etterlatt på trappa til familiens hus. Med babyen er det vedlagt et brev hvor datteren ber sine foreldre om hjelp: Hun har allerede en datter og en sønn og har derfor ikke plass til enda et barn. De to barna er på dette tidspunktet født i fangenskap og lever i kjelleren. Jenta adopteres av besteforeldrene.

15. desember 1994

Samme fremgangsmåte anvendes igjen for ei 10 måneder gammel jente kalt Monika.

1995

Leieboeren Alfred Dubanovsky, som gjennom 12 år bodde i en av de 8 leilighetene i eiendommen som ble leiet ut, hører lyder fra kjelleren. Alle leieboerne har fått vite at kjelleren er beskyttet av et elektronisk alarmsystem og at det er adgang forbudt. De får også vite at de vil bli kastet ut dersom forbudet overtredes.

Mai 1996

Elisabeth føder tvillinger. Den ene døde etter tre dager og ble brent i en vedovn av Josef Fritzl. Den overlevende sønnen blir kalt Alexander.

3. august 1997

Som de to forrige barna tas også Alexander opp og adopteres av besteforeldrene.

16. desember 2002

Elisabeth skriver til sine foreldre at hun har født enda en sønn, Felix. Barnet blir i kjelleren.

19. april 2008

Den bevisstløse 19-årige Kerstin «avleveres» i sine besteforeldres hjem og blir innlagt på et sykehus i Amstetten, hun har multiorgansvikt og er i livsfare. Jenta har med et brev fra sin mor Elisabeth, hvor hun ber sin mor om hjelp. Myndighetene ber via mediene moren melde seg. Josef Fritzl henter i dagene derpå sin 42-årige datter og hennes to sønner på 18 og 5 år ut av kjelleren. Han forklarer sin kone at datteren plutselig er vendt hjem igjen.

26. april 2008

Et tips leder til at Josef Fritzl arresteres når han sammen med Elisabeth besøker Kerstin. Den 42-årige Elisabeth har presset sin far til sykehusbesøket, og hun forteller nå politiet om sitt fangenskap.

28. april 2008

Josef Fritzl tilstår alt.

29. april 2008

DNA-prøver beviser at Josef Fritzl er far til sin datter Elisabeths seks barn.

13. november 2008

Josef Fritzl blir tiltalt for drap, voldtekt, frihetsberøvelse, grov utpressing og blodskam (incest), i tillegg til slaveri (som den første i Østerrike som har blitt tiltalt for dette).

16. mars 2009

Rettsaken starter.

19. mars 2009

Josef Fritzl blir enstemmig kjent skyldig på alle tiltalepunktene, og dømt til forvaring på livstid. Josef Fritzl godtok straffen, og det blir dermed ingen anke. Blant årsakene til at rettsaken var så kortvarig, er at det ikke var vitner i rettsalen under rettsaken. I stedet ble det vist et videointervju som ble gjennomført på forhånd. I tillegg sa Fritzl seg skyldig på de fleste tiltalepunktene, unntatt drap og slaveri.

Tiltalepunktene:

 • Drap: Skyldig (Strafferamme 10 – 25 års fengsel)
 • Slaveri: Skyldig (Strafferamme 10- 20 års fengsel)
 • Voldtekt: Skyldig (Strafferamme 5 – 15 års fengsel)
 • Frihetsberøvelse: Skyldig (Strafferamme 1 – 10 års fengsel)
 • Trusler: Skyldig (Strafferamme et 6 måneder – 5 års fengsel)
 • Incest: Skyldig

(I Østerrike er det slik at straffen ikke legges sammen, man får bare straff for det groveste man er dømt til.)

Ja, eg trur detta ska stemma. Bilde får deko greia deko utan. All info e frå wikipedia.no

Eg blir kvalm. Ka va tanken din når du høyrte om detta?

Advertisements

5 thoughts on “Fritzl-saken

 1. andreakgb seier:

  he is siiiiick !! og eg har da støgga fjeset hans stucked på hjernen min.argh!!

  so glad for at han fekk livstid. 🙂 hahaha

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s